Dreamkiller

politika, igazsag, deviza, hitel, átverések, csalás.

FONTOS!

Ha van velemenyed, vagy egy cikked, amit latni szeretnel az oldalon, azt ide kuld: dreamkiller01@rocketmail.com Az oldal es annak szerzoi elitelnek minden eroszakra buzdito, rasszista, kirekeszto tevekenyseget. Ilyen jellegu kommentek irasa, vagy ilyen jellegu oldalak linkjeinek az oldalon valo elhelyezese szigoruan TILOS!

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Címkék

11 (1) 15 (1) alexa (1) amerika (2) anglia (1) báb (1) bank (5) barack (1) béke (1) czirmes (2) deviza (5) devizahitel (5) ellehetetlenülés (3) elnök (2) európa (1) fed (2) for (1) forradalom (2) haza (2) hazugság (4) hitel (4) hitelkárosultak (2) illegális (4) imf (1) jogtalan (5) jorge (1) kamat (1) károsult (3) követelés (2) köztársaság (1) levél (1) london (1) magyarország (1) narvaez (1) new (1) obama (1) október (1) parlament (1) pénz (1) per (2) street (1) szakszervezet (1) szeptember (1) szerződéssemmisség (3) tüntetés (1) uzsora (4) v (1) vendetta (1) wall (1) wtc (2) york (1) zeitgeist (1) Címkefelhő

Érzi a vesztét a hatalom!!!

2011.09.16. 16:03 Dreamkiller.

Tiltakoznak a jogvédők a tüntetések betiltása ellen. 

 

A Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság közösen tiltakozik az ellen, hogy a rendőrség betiltotta 70 szakszervezetnek a Parlament elé és a Várba bejelentett tüntetését. A két jogvédő szervezet szerint a rendőrség semmibe veszi a békés gyülekezés mindenkit megillető alkotmányos szabadságát. A TASZ jogi segítséget nyújt a szakszervezeteknek a tiltás bíróság előtti felülvizsgálata során.

A szakszervezetek tizenkét tüntetést jelentettek be szeptember 29. és október 9. közötti időpontokra különböző helyszínekre (Lánchíd, Kossuth tér, Budai Vár). A rendőrség a tüntetéseket betiltotta, amit a közlekedés súlyos akadályozásával, a Kossuth téri tüntetéssel kapcsolatban pedig az Országgyűlés zavartalan működésének veszélyeztetésével indokolt.

A gyülekezési jogról szóló törvény szerint bejelentéshez kötött rendezvény csak akkor tiltható be, ha megtartása a népképviseleti szervek vagy a bíróságok zavartalan működését súlyosan veszélyeztetné, vagy ha a közlekedés más útvonalon nem biztosítható.

"A Kossuth térre bejelentett tüntetést a szakszervezetek október 1-jén, szombaton szeretnék tartani. Cinikusnak értékelhető az Országgyűlés működésének veszélyeztetésére, a képviselők munkájának zavartalanságára hivatkozni. A képviselők szombaton nem dolgoznak, legalábbis nem a Parlamentben. Másrészt, ha ott is lennének, az sem lenne jogszerű tiltási ok: az elmúlt öt évben a legjelentősebb tüntetések éppen az ülésező Parlament szeme láttára zajlottak a Kossuth téren. Hasonlóképpen védhetetlen az október 2-án, vasárnap a Budai Várban tartandó demonstrációt azért megtiltani, mert az „megnehezítené a látogatók mozgását” - a Magyar Gárda alakulását sem tiltották meg korábban" - áll a jogvédők levelében.

A Lánchídra bejelentett tíznapos ülősztrájk betiltásának kivételével - amelyet a két szervezet nem tart aggályosnak - a szakszervezetek a TASZ segítségével kérik a határozatok felülvizsgálatát a Fővárosi Bíróságtól.  

Forrás: index.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dreamkiller.blog.hu/api/trackback/id/tr343232078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása