Dreamkiller

politika, igazsag, deviza, hitel, átverések, csalás.

FONTOS!

Ha van velemenyed, vagy egy cikked, amit latni szeretnel az oldalon, azt ide kuld: dreamkiller01@rocketmail.com Az oldal es annak szerzoi elitelnek minden eroszakra buzdito, rasszista, kirekeszto tevekenyseget. Ilyen jellegu kommentek irasa, vagy ilyen jellegu oldalak linkjeinek az oldalon valo elhelyezese szigoruan TILOS!

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Címkék

11 (1) 15 (1) alexa (1) amerika (2) anglia (1) báb (1) bank (5) barack (1) béke (1) czirmes (2) deviza (5) devizahitel (5) ellehetetlenülés (3) elnök (2) európa (1) fed (2) for (1) forradalom (2) haza (2) hazugság (4) hitel (4) hitelkárosultak (2) illegális (4) imf (1) jogtalan (5) jorge (1) kamat (1) károsult (3) követelés (2) köztársaság (1) levél (1) london (1) magyarország (1) narvaez (1) new (1) obama (1) október (1) parlament (1) pénz (1) per (2) street (1) szakszervezet (1) szeptember (1) szerződéssemmisség (3) tüntetés (1) uzsora (4) v (1) vendetta (1) wall (1) wtc (2) york (1) zeitgeist (1) Címkefelhő

Devizahitelesek: szerződéssemmisség ellehetetlenülés miatt

2011.09.06. 20:43 Dreamkiller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újabb jogi mankóval, a szerződésben foglaltak teljesítésének lehetetlenné válásával kapcsolatos tudnivalókkal sietett a Hitelkárosultak segítségére a Szociális Kerekasztal közgazdászokból és jogászokból álló szakmai tanácsa. A kedden közzétett anyagot Egyed István ügyvéd készítette – tudatta a Magyar Szociális Fórum.


A Ptk. 312. paragrafusának 1. bekezdésére hivatkozó anyag szerint Ha a teljesítés olyan okból vált lehetetlenné, amelyért egyik fél sem felelős, a szerződés megszűnik. A teljesítés lehetetlenné válásáról tudomást szerző fél haladéktalanul köteles erről a másik felet értesíteni.


Abban az esetben, ha eredetileg nem volt lehetetlen a szolgáltatás teljesítése, csak utólag vált azzá, a teljesítés lehetetlenné válására vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.
A teljesítés több okból válhat lehetetlenné – írja Egyed István -, pl. fizikai, jogi, vagy éppen gazdasági okból. A szerződés megkötését követően beálló változás miatt a szolgáltatást csak előre nem látott nehézségek, vagy aránytalan áldozat árán lehetne teljesíteni, és mivel ez nem várható el a kötelezettől, bekövetkezik a lehetetlenülés.


Ha a teljesítés olyan okból hiúsult meg, amelyet egyik szerződő fél sem látott előre, azaz egyik fél sem felelős érte, a felek között a szerződés megszűnik, és a szerződésben foglaltak teljesítését a jogosult nem követelheti többé. Ha elfogadjuk, hogy a pénzintézetek sem látták előre azon gazdasági folyamatokat, amelyek miatt a hitelesek fizetésképtelenné váltak, akkor ez még egy indok arra, hogy ne követeljék vissza az általuk adott hitelt. Ne követeljék vissza olyan mértékben és olyan devizaárfolyam mellett, amely a kötelezett részéről teljesíthetetlen – írja a Szociális Kerekasztal jogásza.

 

Forrás:hitelkarosultakert.hu/index.php 

Szólj hozzá!

Címkék: illegális devizahitel uzsora ellehetetlenülés szerződéssemmisség

A bejegyzés trackback címe:

https://dreamkiller.blog.hu/api/trackback/id/tr863207436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása