Dreamkiller

politika, igazsag, deviza, hitel, átverések, csalás.

FONTOS!

Ha van velemenyed, vagy egy cikked, amit latni szeretnel az oldalon, azt ide kuld: dreamkiller01@rocketmail.com Az oldal es annak szerzoi elitelnek minden eroszakra buzdito, rasszista, kirekeszto tevekenyseget. Ilyen jellegu kommentek irasa, vagy ilyen jellegu oldalak linkjeinek az oldalon valo elhelyezese szigoruan TILOS!

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Címkék

11 (1) 15 (1) alexa (1) amerika (2) anglia (1) báb (1) bank (5) barack (1) béke (1) czirmes (2) deviza (5) devizahitel (5) ellehetetlenülés (3) elnök (2) európa (1) fed (2) for (1) forradalom (2) haza (2) hazugság (4) hitel (4) hitelkárosultak (2) illegális (4) imf (1) jogtalan (5) jorge (1) kamat (1) károsult (3) követelés (2) köztársaság (1) levél (1) london (1) magyarország (1) narvaez (1) new (1) obama (1) október (1) parlament (1) pénz (1) per (2) street (1) szakszervezet (1) szeptember (1) szerződéssemmisség (3) tüntetés (1) uzsora (4) v (1) vendetta (1) wall (1) wtc (2) york (1) zeitgeist (1) Címkefelhő

Élőben a new york-i események!

2011.10.02. 19:31 Dreamkiller.

Watch live streaming video from globalrevolution at livestream.com
 

Szólj hozzá!

Címkék: amerika bank street fed new york wall

Kezdődik

2011.10.02. 08:59 Dreamkiller.

3000en menetelnek a Bostoni bank of america felé. Azt hiszem kijelenthetjük hogy elindult amerikában dominósor. További 49 városban tartanak hasonló megmozdulásokat.

Termeszetesen a média hallgat!!!

Szólj hozzá!

Védőoltásokban a leukémia, AIDS és Rák vírusok ? A legnagyobb tudós ismerte be...+ a H1N1 botrány igazságai

2011.09.27. 14:57 Dreamkiller.

A világ egyik legnagyobb vakcina szakértője, a Mercknek dolgozó Dr. Maurice Hilleman beismeri a leukémia, AIDS és rák vírusok jelenlétét védőoltásokban.

Fordította: O. László
A védőoltás-történelem egyik legnagyobb vakcina-tudósa - a Mercknek dolgozó - Dr. Maurice Hilleman saját maga rögzített egy tudós kollégáival való beszélgetést, melyben nyíltan bevallja, hogy a vakcinák, amiket amerikaiaknak beadtak leukémia és rák vírusokkal voltak megfertőzve.

Erre kollégái nevetésben törnek ki (hallhatjuk a hangfelvételen is), gondolván valószínűleg, hogy ez nevetséges...Ezután arra utalnak, hogy mivel legelőször ezeket a vakcinákat Oroszországban tesztelték, így segíteni fog majd az amerikai olimpikonoknak, hogy megnyerjék az Olimpiát, ha az orosz sportolókat -ahogy ők mondják - "tumorokkal töltik meg" !!! , azaz ilyenekkel oltják be.

Ez nem összeesküvés elmélet, hanem a Merck legnagyobb tudósának szavai, akinek valószínűleg fogalma sem volt róla, hogy majdan ez a beszélgetés felkerülhet az internetre (hiszen akkoriban, mikor ezeket mondta még az internet nem is létezett). valószínűleg azt gondolta ez a beszélgetés örökre titok marad...Amikor megkérdezték, miért nem mondja el a sajtónak, csak annyit felelt: "ez egy tudományos affér a tudományos közösségen belül".

Más szavakkal, az oltásokon dolgozó tudósok egymást fedezik és megtartják piszkos kis titkaikat, hogy soha ne derüljön ki az igazság....NO COMMENT

A beszélgetés VIDEÓját itt találjátok meg. 

Ilyenkor joggal felmerül mindenkiben az a bizonyos év eleji "SERTÉSINFLUENZA-KAMPÁNY, hogy mindenkit, de gyorsan és már azonnal oltsunk be" dolog, amiben sajnos nagyon sokan beadatták maguknak és gyerekeiknek azt a vackot. Viszont már az egész világon megjelent egy tudatos réteg, aki utánanéz dolgoknak és azt mondta, köszöni szépen, de nem akarja azt a mérget beadatni magának. Erről és sok minden piszkos dologról beszél az egész botrány kirobbantója, aki azóta az ENSZ és a WHO elé vitte az oltóanyagok megmérgezésének ügyét....

Ha még nem láttátok volna, ajánlom figyelmetekbe:


Jane Bürgermeister egy Osztrák-Ír újságíró, aki Bécsben él és aki tavaly (2009) került a nyilvánosság reflektorfényébe amikor, felháborodva a H5N1 (Madárinfluenza) fertőzött mintái terjesztésére amiket a Baxter Pharmaceuticals küldött Európai laboratóriumokba, nyilvánosságra kezdte hozni a dolgot és több hatóságot megpróbált feljelenteni. Azóta sokak számára hőssé vált a polgári jogok védelmében játszott szerepe miatt a kötelező tömeges oltás fenyegetése ellen.
Február közepén ismét találkoztam Jane-el és arról beszélgettünk, hogy miként érzékeli a győzelmet és a megkönnyebbülést, ami a nagyon intenzív és nyilvánvalóan nagyon sikeres kampányát követte. Ő meg én is elmélkedünk, ünnepelünk és a Lisszaboni Szerződésről is beszélünk meg a következményeiről az Európai Unió polgárai számára. A videófrissítés véget ért egy félóra után és egy érdekes meg közvetlen kamerán-kívüli beszélgetés követte, amit a szobában lévő mikrofon jó minőségben rögzített.

A BESZÉLGETÉS TELJES MAGYAR NYELVŰ ÁTIRATA ITT OLVASHATÓ. MEGDÖBBENTŐ legfőképpen a végén lévő dolgok

1 komment

O K T Ó B E R 1 5.

2011.09.25. 15:10 Dreamkiller.

Az emberek ébredeznek, részesei vagyunk annak a mozgalomnak, amely az egész világon változásokat akar.
Nem rendszereket akarunk azonnal megdönteni, nem káoszt akarunk, hanem akciókat és új folyamatokat, amelyek meggyorsítják a politikai és gazdasági rendszereink megújulását.

Ennek az alapja a MI részvételünk, a nyomásgyakorlásban és a részvétel kereteinek tágításában egyaránt!
Éppen ezért folytatjuk, erősítjük a szervezkedést október 15. után!
Vegyünk részt a mozgalom alapvetéseihez illeszkedő tüntetéseken, megmozdulásokon, párbeszédekben, élőláncokban!
Akarjunk, próbáljunk, tudjunk részt venni a minket érintő folyamatokban, a lakókörnyezetünktől az országos döntéshozatalig.
Kezdjük közvetlen közelben: beszélgessünk a szomszédainkkal, környezetünkkel, online közösségeinkkel.
Hozzunk létre/alakítsunk új közösségeket, munkacsoportokat, hálózatokat, ahol megfogalmazhatjuk jövőre vonatkozó elképzeléseinket, és érdekeinket jobban érvényesíthetjük.
Minden erőnkkel törekedjünk a politikai és gazdasági hatalom átalakítására, az emberek hatalommal való felruházására.

Követeljük, hogy biztosítsanak valós teret az állampolgárok és társadalmi szervezetek részvételének, minden döntési mechanizmusba alapvetően épüljön be az érintettek bevonása!

Minden pusztán politikai, vagy gazdasági előnyszerzésre alapuló döntés és intézkedés ellen harcolni fogunk!

O K T Ó B E R 1 5.

A mozgalomban magánemberként veszünk részt, így mindannyiunk közös felelőssége a mozgalom és október15 alakítása! Vegyetek részt!

Éppen ezért buzdítunk benneteket, hogy gondolkozzatok, dolgozzatok üzeneteitek megfogalmazásán és közzétételén október 15.-én, de előtte és utána is!

Mire is gondolunk? Azon dolgozunk, hogy néhány alapvető kérdés mentén párbeszédet kezdeményezzünk, ennek keretei most formálódnak, néhány napon belül híreket adunk róla.

O15. – alapvető keretek:

(Bízunk vidéki helyszínek csatlakozásában is!)

Október 15-én délután gyertek a Gödörhöz! (Budapest, Deák tér)
(Ekkor rendezik itt meg a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapját is. Addigra már gyűlnek a véleményeink, kérdéseink, javaslataink, lesz miről beszélni).

18 órakor az Erzsébet téren találkozunk.
Negyed 7-kor elindulunk a Bajcsy-Zsilinszky úton a Bazilika felé.
Út közben flashmobokat, részvételi akciókat tervezünk (tervezzetek ti is!)

A fáklyákkal a kezünkben sétálunk végig a Sas utcán, egészen a Szabadság térig (19 óra körül), ahol szót, hangot, képet, formát adunk egymásnak és a mozgalomnak.

Készüljetek kreativitásotokkal, táblákkal, üzenetekkel, performace-okkal…MINDENNEL!
OKTÓBER15 VILÁGFORRADALOM! 

Szólj hozzá!

A demokrácia lehetséges!!!

2011.09.25. 14:52 Dreamkiller.

 

Szólj hozzá!

Mégsem lehet olyan rosz, ha maradnak!

2011.09.23. 17:04 Dreamkiller.

"Élesen kritizálta a végtörlesztéssel kapcsolatos terveket az Erste és a Raiffeisen vezetője, ugyanakkor jelezték, hogy semelyik bank nem tervezi, hogy kivonul Magyarországról.

"Nem hagyjuk, hogy elűzzön bennünket egy olyan ellenséges gazdaságpolitika, amely Magyarországnak súlyos károkat okoz" - nyilatkozta a Napi Online-nak az Erste Group elnök-vezérigazgatója.

Mivel Magyarország már nem szavatolja a befektetések jogbiztonságát, a befektetők elfordulnak Magyarországtól. Andreas Treichl szerint e lépések nyomán a régiós befektetések rövid távon inkább Csehországba, Romániába vagy Szlovákiába vándorolnak.

Az Erste az üzleti fejlesztésekre szánt forrásokat a fentiek miatt nem Magyarországon fekteti majd be - monta Andreas Treichl. Az Erste Group elnök-vezérigazgatója egy korábbi nyilatkozatában ugyanakkor hangsúlyozta: a szilárd tőkemegfeleléshez, likviditáshoz szükséges tőkét mindig biztosítani fogják a magyar Erstének - bár a társaság erre még nem szorult rá.

Andreas Treichl hangsúlyozta, az Erste Bank stratégiája hosszabb távú és független a rossz politikai döntésektől. "Magyarország jelentős része piacunknak. Bankunkat kétszáz évvel ezelőtt alapították, és ügyfeleinkkel együtt már számos gazdasági válságot átvészeltünk" - mondta a lapnak.

Hasonlóan nyilatkozott tegnap Walter Rothensteiner, a Raiffesien vezérigazgatója is a Portfolio szerint. "Nem azért megyünk az országokba, hogy utána az első szélnél kivonuljunk" - mondta, ugyanakkor a bankvezér szerint "nagyon, nagyon súlyos hibát" követett el a magyar kormány a végtörlesztési tervekkel."

Forras: index.hu

Csak annyit fuznek hozza, hogy ha a nep akaratan mulna, most mindegyik bortonben csucsulne, nem pedig tovabb nyereszkednenek rajtunk.

 

Szólj hozzá!

A rejtélyes svájci frank nyomában

2011.09.17. 20:58 Dreamkiller.

A hazai bankok arra hivatkozással emelnek folyamatosan a „deviza alapú” hitelek kamatain, illetve azért kérik a mindenkor aktuális deviza-árfolyam szerint kiszámított részleteket, mert arra hivatkoznak, hogy az általuk kihelyezett hitelek forrását nekik a nemzetközi pénzpiacon kell beszerezniük, és devizában kell törleszteniük. 

Szerző: Dr. Várhelyi Tamás

"Annak ellenére, hogy nem vagyok közgazdász, megkockáztatom, hogy ez egész egyszerűen nem igaz, mindössze arról van szó, hogy a hazai bankok ezen a jogcímen is extra profitra próbálnak – nem kevés sikerrel – szert tenni. A deviza alapú hiteleknek semmi köze sem a svájci frankhoz, sem az euróhoz, sem a japán jenhez, sem bármilyen más devizához. A deviza, a szerződés szerint is kizárólag az elszámolás alapja, ugyanígy megállapodhattak volna a felek abban is, hogy a hitel összegét a „brent” nyersolaj hordónkénti árában fejezik ki, aminek szintén nemzetközileg jegyzett ára van. Ez esetben olaj-alapú hitelekről beszélnénk, de senki nem feltételezné, hogy a bank valóban nyersolajat fog vásárolni az általunk befizetett törlesztő részletekből. Ezen hitelek egyszerű forint hitelek, amelyeket a bank forintban folyósított, az adós pedig forintban tartozik visszafizetni…

Alább részletesen kifejtem, hogy miért jutottam a fenti megállapításra.

1.) A bankok hozzájárultak az árfolyam rögzítés bevezetéséhez. Mint ismeretes, az adósok szerződésmódosítás útján 2015.-ig rögzíthetik a svájci frank és az euro árfolyamát. A rögzített árfolyam és a tényleges árfolyam közötti különbözet pedig egy külön számlán halmozódik, melyet az adós a türelmi időszak után köteles a banknak visszafizetni. Amennyiben igaz lenne, hogy a bankoknak devizát kell vásárolniuk, hogy a forrásként felvett hiteleket visszafizessék, kézzel-lábbal tiltakoztak volna az árfolyamrögzítés ellen, hiszen akkor nekik kellett volna „saját zsebből” kipótolni az ügyfelek által fizetett törlesztés és a valós árfolyam közötti különbözetet. Nem tartom valószínűnek, hogy a hazai bankok ekkora áldozatot vállalnának az ügyfelekért.

2.) A kereskedelmi bankok kínálatában egyaránt szerepelt a svájci frank, az euro és a japán jen alapú hitel. Honnan tudták a bankok, hogy milyen arányban kell az egyes deviza forrásokat beszerezni? Valóban kizárólag svájci frankot vásároltak a svájci frank alapú hitelek finanszírozásához? Ez utólag követhetetlen, hiszen az ügyfél már csak forintot lát, a frank csupán papíron létezik. Jogosan kéri-e a bank a svájci frank árfolyama szerint a törlesztést, ha a forrást egyébként pl. euroban szerezte be? Tudja-e igazolni a bank, hogy egy konkrét ügyfél hitelét milyen forrásból folyósította? Ehhez kapcsolódóan a bank tudja-e igazolni a hitelkihelyezéshez szükséges deviza források beszerzését?

3.) Az ügyfél nem törlesztheti devizában a tartozását. Ha igaz lenne, hogy a bankoknak devizát kell vásárolniuk, hogy a forrásként felvett hiteleket visszafizessék, elfogadnának az ügyfelektől devizát is, hiszen akkor nem kell vásárolniuk. Ezzel szemben, ha az ügyfél befárad a bankjába és közli, hogy svájci frankhoz jutott és szeretne törleszteni, a bank a frankot vételi árfolyamon átváltja forintra, majd eladási árfolyamon visszaváltja frankra és ezt számolja el törlesztésként. A szerződések éppen ezért tartalmazzák azt a kitételt, hogy az ügyfél minden esetben forintban köteles törleszteni, nehogy valaki megfossza a bankot a jól megérdemelt hasznától.

4.) A szerződések – természetesen díj ellenében – a futamidő alatt átdolgozhatóak más devizanemre vagy forint alapúra. Ha igaz lenne, hogy a bankoknak devizát kell vásárolniuk, hogy a forrásként felvett hiteleket visszafizessék, természetesen nem tennék lehetővé, hogy az ügyfél forint alapúra módosítsa a szerződését, hiszen akkor az azt követő árfolyamváltozás kizárólag a bank kockázata lenne.

5.) Az összes hazai bank vállalkozások számára kidolgozott ajánlatában megtalálható az úgy nevezett „multicurrency”, magyarul „többdevizás hitel” Ez azt jelenti, hogy az ügyfél a hitel futamideje alatt bármikor megváltozathatja az elszámolás devizanemét. Akár hetente is. Ha igaz lenne, hogy a bankoknak devizát kell vásárolniuk, hogy a forrásként felvett hiteleket visszafizessék, természetesen nem tennék lehetővé ezt a fajta szerződést, hiszen nem tudják előre, hogy az ügyfelek milyen devizában kívánják nyilvántartani a hitelüket, tehát nyilvánvaló, hogy a bank nem abban a devizában szerzi be a forrást, amiben a hitelt nyilvántartja. Ez a fajta banki termék egyértelműen mutatja, hogy ahhoz a devizához, amelyben a bank az adósságot nyilvántartja, sem az ügyfélnek sem a banknak, sem az adósságnak semmi köze.

www.budapestbank.hu/szolgaltatas/vallalat/finanszirozas-bkonstrukcio-hitel-tobbdevizas-multicurrency-hitelek.php

http://www.erstebank.hu/hu/21052417.html

6.) A bankok, mint minden vállalkozás, közzéteszik éves beszámolójukat. Ezen beszámolók, a mérlegek, bárki számára szabadon hozzáférhetőek.


Ebből látszik, hogy milyen követelései és milyen kötelezettségei vannak az adott vállalkozásnak, jelen esetben banknak.

A mérlegekben nyoma sincsen a nagy összegű, külföldről beszerzett forrásoknak.

A bankok hitelállománya nagyságrendileg megegyezik a betétállománnyal, tehát nem igaz, hogy kizárólag külső forrásból finanszírozzák a hitelkihelyezéseket. Ha igaz lenne, hogy a bankoknak devizát kell vásárolniuk, hogy a forrásként felvett hiteleket visszafizessék, akkor ennek a beszámolóban meg kellene jelennie. Bármelyik bank beszámolóját áttekintve láthatjuk, hogy nincsenek a kihelyezett hitelek nagyságrendjét elérő kötelezettségek más pénzintézetek felé. (A 250/2000 (XII.24.) Korm. rendelet szabályozza, hogy ezen kötelezettségeket miként kell a beszámolóban feltüntetni.) A bankok kommunikációja szerint ma, Magyarországon a bankokban egyetlen fillér lekötött betét, folyószámla nincsen, hiszen a bankoknak hitelt kell felvennie ahhoz, hogy hitelt helyezzen ki, amelyeket kizárólag a befolyt törlesztő részletekből tud visszafizetni. Ez nyilvánvalóan nem igaz. A témához tartozik még az ún. „multiplikátor” hatás is. Ehhez tisztázni kell a kötelező tartalékráta és a multiplikátor fogalmát.

Kötelező tartalékráta (t)

A kötelező tartalékráta a központi bank által meghatározott tartalékolási arány. A kereskedelmi bankok a velük szembeni folyószámla-követelések összegének ezen hányadát kötelesek jegybankpénz formájában tartalékolni a központi banknál vezetett számlájukon.

Egyszerű pénz-multiplikátor (1/t)

A kötelező tartalékráta reciproka – 1/t – amelyik kifejezi, hogy egységnyi jegybanki pénz hányszorosának megfelelő kereskedelmi banki pénz kerülhet fogalomba.

A Hpt. 75.§ (2) bekezdése szerint a kötelező tartalékráta a tárgyévi adózott eredmény 10%-a. Tehát, ha egy banknak 1000 Ft betétje van, akkor abból 900 Ft-ot hitelként kihelyezhet. A felvett hitelt az adós elkölti, például lakást vásárol belőle. Az eladó a vételárat, tehát 900 Ft-ot befizet a bankszámlájára. A számlavezető bank a 900 Ft betétből 810 Ft-ot hitelként újra kihelyezhet. És így tovább. Látható, hogy a bankok a semmiből „teremtik” a pénzt, a náluk elhelyezett betétek tízszeresét helyezhetik ki hitelként. Ebből is látszik, hogy a bankoknak nem szükséges hiteleket felvenni ahhoz, hogy hiteleket folyósítsanak.

7.) A kölcsönszerződések kivétel nélkül ingatlanfedezet mellett jöttek létre. Ez a fedezet biztosítja a banknak, hogy akkor is a pénzéhez jut, ha az adós nem fizet. Ez az oka annak, hogy a bankok kizárólag a jelzálogfedezet értékének meghatározott részéig folyósítottak hitelt. Például, ha egy 10.000.000.- forint értékű lakás a fedezet, a bank legfeljebb 6.000.000.- forint összegű hitelkérelmet fogadott be. A szerződések rögzítik, hogy ha a fedezet értéke lecsökken, a bank jogosult pótfedezet bevonását kezdeményezni vagy a szerződést felmondani. Ez logikus, hiszen, ha csökken a biztosíték értéke, a bank kielégítése veszélybe kerül. A svájci frank árfolyamának emelkedése miatt az adósok fennálló adóssága akár a duplájára is emelkedhetett. Fenti példánknál maradva, a felvett 6.000.000.- forint hitel mára akár 14.000.000.- forintra is emelkedhetett, azonban a fedezetül lekötött lakás értéke továbbra is 10.000.000.- forint vagy kevesebb. Ha igaz lenne, hogy a bankoknak devizát kell vásárolniuk, hogy a forrásként felvett hiteleket visszafizessék, azonnal pótfedezet bevonására szólítanák fel az adósokat, hiszen követelésük jelentős részére semmiféle fedezet nem áll rendelkezésre. Ebből egyértelműen következik, hogy a bankok azért fogadják el továbbra is az eredeti fedezetet, mert kizárólag az eredetileg folyósított hitelösszeg biztosítása áll érdekükben, nem pedig a kétszeresére duzzadt tartozásé. Ebből is látszik, hogy a svájci franknak semmi köze a szerződéshez."

Forrás: Nemzeti InternetFigyelő

 

Szólj hozzá!

Érzi a vesztét a hatalom!!!

2011.09.16. 16:03 Dreamkiller.

Tiltakoznak a jogvédők a tüntetések betiltása ellen. 

 

A Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság közösen tiltakozik az ellen, hogy a rendőrség betiltotta 70 szakszervezetnek a Parlament elé és a Várba bejelentett tüntetését. A két jogvédő szervezet szerint a rendőrség semmibe veszi a békés gyülekezés mindenkit megillető alkotmányos szabadságát. A TASZ jogi segítséget nyújt a szakszervezeteknek a tiltás bíróság előtti felülvizsgálata során.

A szakszervezetek tizenkét tüntetést jelentettek be szeptember 29. és október 9. közötti időpontokra különböző helyszínekre (Lánchíd, Kossuth tér, Budai Vár). A rendőrség a tüntetéseket betiltotta, amit a közlekedés súlyos akadályozásával, a Kossuth téri tüntetéssel kapcsolatban pedig az Országgyűlés zavartalan működésének veszélyeztetésével indokolt.

A gyülekezési jogról szóló törvény szerint bejelentéshez kötött rendezvény csak akkor tiltható be, ha megtartása a népképviseleti szervek vagy a bíróságok zavartalan működését súlyosan veszélyeztetné, vagy ha a közlekedés más útvonalon nem biztosítható.

"A Kossuth térre bejelentett tüntetést a szakszervezetek október 1-jén, szombaton szeretnék tartani. Cinikusnak értékelhető az Országgyűlés működésének veszélyeztetésére, a képviselők munkájának zavartalanságára hivatkozni. A képviselők szombaton nem dolgoznak, legalábbis nem a Parlamentben. Másrészt, ha ott is lennének, az sem lenne jogszerű tiltási ok: az elmúlt öt évben a legjelentősebb tüntetések éppen az ülésező Parlament szeme láttára zajlottak a Kossuth téren. Hasonlóképpen védhetetlen az október 2-án, vasárnap a Budai Várban tartandó demonstrációt azért megtiltani, mert az „megnehezítené a látogatók mozgását” - a Magyar Gárda alakulását sem tiltották meg korábban" - áll a jogvédők levelében.

A Lánchídra bejelentett tíznapos ülősztrájk betiltásának kivételével - amelyet a két szervezet nem tart aggályosnak - a szakszervezetek a TASZ segítségével kérik a határozatok felülvizsgálatát a Fővárosi Bíróságtól.  

Forrás: index.hu

Szólj hozzá!

Tüntetés sorozat, ott kell lennünk!!!

2011.09.15. 09:40 Dreamkiller.

Hétfőn a parlamenti szezonnal együtt az őszi tüntetési szezon is elindult, a nyitó ülésnapon különféle szakszervezetek képviselői élőláncot vontak a parlament köré, hogy így tiltakozzanak a kormány megszorító intézkedései ellen. Az esemény ugyan kétségtelenül nem rengette meg alapjaiban a rendszert, de ez még csak a kezdet volt, és tavasszal is csak a szezon végére forrósodott a Pintér, takarodj!-ig a hangulat. A tiltakozások ősszel is folytatódnak.

Rögtön ezen a pénteken jön a következő demonstráció, a devizahiteleseké a Magyar Nemzeti Bank épülete előtt. Bár a kormány hétfőn bejelentett egy tervet a hitelesek megmentésére, ez csak egy kisebb - a legújabb hírek szerint egyre kisebb - részüket érinti, ráadásul jellemzően éppen a legjobb helyzetben lévőket, így nem vált okafogyottá a tüntetés. A koreográfia hasonló lesz a hétfőihez, most is élőlánc készül, a végén pedig egy petíciót adnak át Simor András jegybankelnöknek.

 

Akik a jogokért tüntetnek

Ennél látványosab lehet a szeptember 29-re tervezett szakszervezeti tüntetés, mely a szervezők szerint nem is egyszerűen csak egy tüntetés lesz, hanem a D-Day névre keresztelt, meghatározatlan időre meghirdetett sztrájk- és tüntetéssorozat első része, mely a demokráciáért, a szociális biztonságért, az emberi és a munkavállalói jogok megőrzéséért küzd.

 

A sorozatban hetven szakszervezet, civil- és társadalmi szervezet vesz részt, és fontos szerepet vállalnak benne a legütősebb tavaszi akciók vezetői, például Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke és Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke. Az akciók között lesz ülősztrájk, kerekasztal-megbeszélés, nagygyűlést és félpályás útlezárásokat tartanak az ország különböző pontjain.

A sorozat - mely a szervezők szerint politikamentes és kérnek is minden résztvevőt, ne csináljanak belőle politikai rendezvényt - szeptember 29-én ülősztrájkkal kezdődik a Clark Ádám téren. Másnap, szeptember 30-án társadalmi kerekasztal-megbeszéléssel folytatódik a Kossuth téri Nagy Imre szobornál. Október elsején tiltakozó naggyűlés lesz, szintén a Kossuth téren, közben az ülősztrájk is folytatódik. Október 3-tól pedig beindulnak az útlezárások az ország különböző pontjain. De vajon kap-e most Pintér levágott kutyafejet?
Akik egész Európában tüntetnek

Mivel az akciókat határozatlan ideig hirdették meg, az sem kizárt, hogy október 15-ig eltart, amikor viszont európai szintű tiltakozási hullámtól kaphat új lendületet. Az interneten szerveződik az a több országra kiterjedő szerveződés, mely általános tiltakozó akciót szervez a gazdasági válság és a korrupt politikai rendszer miatt. Az alapján, amilyenek tavasszal voltak például a spanyol és görög akciók, számíthatunk újabb látványos jelenetekre.
Akik a rendszer ellen tüntetnek

Aztán jön október 23., az Egymillióan a sajtószabadságért-csoport újabb tüntetése, mely a szervezők szerint a legnagyobb tüntetés lehet a rendszerváltás óta. A Nem tetszik a rendszer névre keresztelt tüntetés az Orbán-rendszer egésze ellen szervezett tiltakozó akció, melyre ezúttal már, a korábbiaktól eltérően, minden ellenzéki párt és mozgalom támogatóit várják.

 

Ébredj Magyarország!!! 

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország hazugság parlament tüntetés európa bank deviza szakszervezet devizahitel jogtalan uzsora

A bankokat sajnálni??? LOL

2011.09.14. 22:13 Dreamkiller.

Mostanaban, ahogy ezrevehettetek egyre jobban rakattantam a devizahitelesek temara.

Nem veletlen felhaborito amit a bankok csinalnak, lopnak, csalnak, elveszik az emberek osszekuporgatott vagyonat, hazat, teszem hozza jogtalanul.

Az alabbi video az utca emberenek velemenyeit mutatja be.1:12-nel nagyon erdekes az uriember tudatlansaga.

 

Ezek a bankok nem allami bankok, kit erdekel ha csodbe mennek. Ha a sarki kis bolt csodbe megy az sem erdekel senkit pedig O nem milliardokkal gazdalkodik. Higgyetek el a bankok mar annyira megszedtek magukat a kisemmizesunkbol, hogy ha "csodbe" is mennek, akkor is pluszba lesznek!

NE FIZESSETEK A TORLESZTO RESZLETETEK, HA A LAKAS VOLT A FEDEZET ES A BANK EGY OLDALUAN MODOSITOTTA A SZERZODEST, MIVEL EZZEL A BANK TORVENYT SERTETT!!!

PERE;JETEK!!! 

Szólj hozzá!

Címkék: bank hitel deviza

Egy kis vidámság mára

2011.09.12. 21:05 Dreamkiller.

 

Szólj hozzá!

Címkék: alexa jorge narvaez

R.I.P

2011.09.11. 16:24 Dreamkiller.

 

Szólj hozzá!

Címkék: wtc

Pert nyert egy devizahiteles a bankkal szemben!Dr. Czirmes György ügyvéd.

2011.09.08. 12:15 Dreamkiller.

 

Szólj hozzá!

Címkék: per illegális devizahitel jogtalan czirmes

Az egyik kedvenc filmem es nagyon aktuális!

2011.09.07. 14:59 Dreamkiller.

Mindenkinek ajanlom ezt a filmet. A film megjelenesi eve 2006, es mikozben nezed egyfolytaban azon jar az eszed, hogy elorre tudta mi lesz 2011-ben es az utanna kovetkezo evekben. A bemutató angol nyelvu, de magyar szinkronnal is megvasarolhato, illetve letoltheto kulonbozo forrasokbol pl: bittorrent-el (magyarorszagon, a magyar torvenyek szerint, amennyiben nem haszon szerzes a cel a fajlmegoszto halozatok hasznalata nem illegalis, abban az esetben, ha filmet, vagy hang anyagot toltesz le! Szoftverek letoltese illegalis!!)

Anglia diktatúrától szenved a nem is olyan távoli jövőben. A tévéből dől a propaganda, a titkosrendőrség pribékjei mindenkit rettegésben tartanak. Evey-t, a fiatal lányt egyik este elkapják az utcán, a halál torkából egy titokzatos alak, V szabadítja ki. A férfi a négyszáz éve kivégzett lázadó, Guy Fawkes álarcát viseli. Fawkes társaival együtt levegőbe akarta röpíteni a parlamentet, hogy az országot megszabadítsa a zsarnokságtól. De a merénylet meghiúsult, az összeesküvők bitón végezték. Evey apránként megismeri V múltját, mely a férfi bosszúvágyát táplálja. És miközben maga is megjárja a diktatúra börtöneit, rájön, hogy V ugyanarra készül, amire annak idején Fawkes.

A V mint vérbosszú egyszerre kalandfilm, politikai thriller és antiutópia, amely a zsarnokságról, az elnyomásról, a média agymosásáról szól és azt vizsgálja, mi történik, ha egy diktatúrában az egyén a saját kezébe veszi a törvényt. "Ne kérdezz, ne kritizálj, ne is gondolkodj: a Párt mindent jobban tud" - üvölti a gonosz kancellár. Azt mondja, hogy megvédi az embereket a terroristától, ugyanakkor erre hivatkozva állandó rettegésben tartja őket, miközben lábbal tiporja a szabadságjogaikat.

Szólj hozzá!

Címkék: anglia london forradalom v for vendetta

Levél a köztársasági elnökhöz

2011.09.07. 09:39 Dreamkiller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mai nap folyaman bukkantam erre az erdekes levelre http://hiros.index.hu egyik cikkenek a hozzaszolasaban. 

"Tisztelt Dr. Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úr és Dr. Könnyid Balázs Főosztályvezető Úr !

Megkaptam szívhez szóló levelüket, de sajnos ez ma már nem elég. Megértem és ebben igazat adok, hogy az OTP Bank Nyrt.és a PSZÁF működési szabályzatához Önöknek beleszólási joguk nincs. De a magyar állampolgárok utolsó otthonából való kényszer kitételébe, otthonai árverezéseire, és öngyilkosságba való kergetésébe 2011-ben az Európai Unióban IGENIS VAN KÖZÜK. Nem várok Önöktől semmiféle választ,de amit Önök csinálnak az az emberi jogok megsértése, emberellenes bűncselekmény, és embertelen eljárás. A tegnapi nappal feljelentettem Önt, Orbán Viktor Miniszter Elnök Urat, a magyar rendőrséget és a Magyar Bírói Végrehajtói Kamarát Strasbourg-ban az Emberi Jogok Európai Uniós Bíróságán. Mélységesen megvetem Önt és Önöket, hogy olyanhoz adják a nevüket, amik a választási kampányban elhangzottakhoz képest teljesen szemben állnak és valótlanok. Nagyon szépen köszönjük Önöknek a 90 éves néni és a 81 éves férje kilakoltatása miatt. Mélységesen megvetem Önt és Önöket, hogy olyanhoz adják a nevüket, hogy arra hölgyre akire a kilakoltató rendőri segédlettel törte be az ajtaját, a hölgy védekezésképpen felgyújtotta a saját házát belülről és elvágta a saját torkát késsel. Nem várjuk mostantól, hogy a magyar szervek nekünk igazat adjanak, ezért majd Strasbourgban eldöntik. Igenis Ön Köztársasági Elnök Úr rendelkezik azokkal a jogi hátterekkel és ha Önnek lenne lelkiismerete ezt az egész folyamatot megállíthatná, és Önt 5 millió ember az imáiba foglalná. Nem kell építkezni Ócsán, az emberek elérkeztek a tűrőképességük határára, hiszen a saját városomban élek 60 éve, ismerek mindenkit és engem is ismer mindenki, ide jártam iskolába, itt dolgoztam, és itt élek. Nehogy már Orbán Viktor döntse azt el, hogy én hova költözzek,mert úgy érzem, hogy ma 2011.aug.11-én az Európai Unió teljes jogú polgáraként az emberi jogok engem ugyanúgy megilletnek, mintha Nyugat - Európában élnék. Nekünk is jogunk van emberhez méltóan élni. Még az állatokat sem deportálják. Adják fel Önök a budai villájukat és lakóházaikat ( ami nem panel ), és költözzenek Önök Ócsára!!!!! A fiam 2002 - óta él az Egyesült Királyságban és Ő konzultált egy emberi jogokban jártas ügyvéddel, és az Ő közbenjárásával és biztatásával tettük meg a feljelentést Önök ellen, mivel azt mondta, hogy az Európai Unióban senkitől nem lehet megfosztani az utolsó ingatlanát, azért mert fizetésképtelenné vált. Főleg akkor nem ha a kormány és a bank együttes közreműködéssel, egyoldalúan megduplázza és megtriplázza a törlesztő részleteket. Ha tiltakozni merünk akkor az Önök rendőrei gumilövedékkel fejre célozva, szemeinket kilövik, 5 rendőr ver egy fekvő embert gumibottal és kényük- kedvük szerint kordonba zárnak ( lásd : meleg felvonulás ), és akadályoznak a szabad mozgásomban. Én személy szerint nagyon szimpatikus embernek tartottam Önt is Köztársasági Elnök Úr, és Orbán Viktor Miniszter Elnök Urat is, és még életemben nem csalódtam ekkorát emberben, mint Önökben.
Kérem nagyon szégyelljék magukat."

Csatlakozzatok: www.hitelkarosultakert.hu!!!

Szólj hozzá!

Címkék: köztársaság bank hitel levél elnök uzsora károsult

Devizahitelesek: szerződéssemmisség ellehetetlenülés miatt

2011.09.06. 20:43 Dreamkiller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újabb jogi mankóval, a szerződésben foglaltak teljesítésének lehetetlenné válásával kapcsolatos tudnivalókkal sietett a Hitelkárosultak segítségére a Szociális Kerekasztal közgazdászokból és jogászokból álló szakmai tanácsa. A kedden közzétett anyagot Egyed István ügyvéd készítette – tudatta a Magyar Szociális Fórum.


A Ptk. 312. paragrafusának 1. bekezdésére hivatkozó anyag szerint Ha a teljesítés olyan okból vált lehetetlenné, amelyért egyik fél sem felelős, a szerződés megszűnik. A teljesítés lehetetlenné válásáról tudomást szerző fél haladéktalanul köteles erről a másik felet értesíteni.


Abban az esetben, ha eredetileg nem volt lehetetlen a szolgáltatás teljesítése, csak utólag vált azzá, a teljesítés lehetetlenné válására vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.
A teljesítés több okból válhat lehetetlenné – írja Egyed István -, pl. fizikai, jogi, vagy éppen gazdasági okból. A szerződés megkötését követően beálló változás miatt a szolgáltatást csak előre nem látott nehézségek, vagy aránytalan áldozat árán lehetne teljesíteni, és mivel ez nem várható el a kötelezettől, bekövetkezik a lehetetlenülés.


Ha a teljesítés olyan okból hiúsult meg, amelyet egyik szerződő fél sem látott előre, azaz egyik fél sem felelős érte, a felek között a szerződés megszűnik, és a szerződésben foglaltak teljesítését a jogosult nem követelheti többé. Ha elfogadjuk, hogy a pénzintézetek sem látták előre azon gazdasági folyamatokat, amelyek miatt a hitelesek fizetésképtelenné váltak, akkor ez még egy indok arra, hogy ne követeljék vissza az általuk adott hitelt. Ne követeljék vissza olyan mértékben és olyan devizaárfolyam mellett, amely a kötelezett részéről teljesíthetetlen – írja a Szociális Kerekasztal jogásza.

 

Forrás:hitelkarosultakert.hu/index.php 

Szólj hozzá!

Címkék: illegális devizahitel uzsora ellehetetlenülés szerződéssemmisség

Hitelkárosultak követelése a kormánytól

2011.09.06. 20:39 Dreamkiller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A devizahitel károsultak olyan intézkedést követelnek a kormánytól, amellyel szavatolják, hogy annyit kelljen visszafizetniük, amennyit ténylegesen vállaltak, a banknak kötelessége legyen elszámolni mit, mennyivel és milyen jogalapon emelt, ha pedig megtagadja az elszámolást, akkor a szerződés azonnali hatállyal váljék semmissé – adta hírül a Magyar Szociális Fórum a Hitelkárosultakra hivatkozva.


A devizahitelesek nem tartanak igényt arra, hogy más adófizetők terhére finanszírozzák a bankok által nekik okozott károkat, hanem arra tartanak igényt, hogy a bankokat megrendszabályozzák, és kötelezzék őket a korrekt elszámolásra. A törlesztő részletek egyoldalú, és jogalapot nélkülöző emeléséből keletkezett túlfizetéseket számítsák be a tőkébe, s ezzel csökkentsék a tartozásukat. Egyidejűleg a kormány szüntesse meg a hiteles klientúrájának közpénzből nyújtott kamattámogatást.


Jogszabállyal kell kötelezni a hitelezőket arra, hogy kártérítésben részesítsék azokat, akiket már kiforgattak a vagyonukból, és akiktől csalárd módon, jogtalanul elvették az otthonukat.


A Hitelkárosultak követelik a kormány által július 1-vel megszüntetett kilakoltatási és árverezési moratórium azonnali helyreállítását. A jövedelemhiány nem lehet ok a kilakoltatásra, a családok szétválasztására, az emberek megnyomorítására – hangoztatják.


A kormány soron kívül hozzon rendeletet a devizahitelek törlesztő részleteinek befagyasztásáról a szerződések megkötésének időpontjában rögzített összegre mindaddig, amíg le nem zárul a hitelezési gyakorlat felülvizsgálása, és meg nem születnek a szükséges törvények.

Forras:hitelkarosultakert.hu/index.php

1 komment

Címkék: per hitel illegális deviza követelés devizahitel jogtalan uzsora károsult ellehetetlenülés hitelkárosultak szerződéssemmisség

Világ Forradalom

2011.09.06. 08:15 Dreamkiller.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BÉKÉS VILÁGFORRADALOM A VALÓDI DEMOKRÁCIÁÉRT!

OKTÓBER 15. felejthetetlen nap lesz az emberiségnek!
Ez lesz az első egész bolygót érintő állampolgári találkozó egy jobb világért

A forradalom már elkezdődött, készülj egy nemzetközi találkozásra a valódi demokráciáért. Itt az idő, hogy megszerveződjünk és elkezdjünk megosztani ajánlásainkat és megoldási alternatíváinkat a világgal!

A kezdeményezést a spanyol forradalom inspirálta, amit folytatnunk kell!
Spanyolország, 2011. május 15-i mozgalom:
http://www.youtube.com/watch?v=mcV5IcB__Dg
http://www.youtube.com/watch?v=ai2IN9if6pE

Kiáltvány (alul olvasható magyarul):
www.democraciarealya.es/?page_id=814
http://takethesquare.net/ :

Mi vagyunk a felháborodottak, a névtelenek, a hangtalanok. Ott voltunk, csendesek, de éberek, figyeltünk. Nem felfelé a hatalomra tekintve, de keresve az oldalt, és a megfelelő alkalmat arra, hogy egyesüljünk.

Semmilyen politikai párt, szervezet, szakszervezet nem képvisel bennünket! Mi sem őket, mert mindegyik önmagáért beszél. Mi együtt akarunk egy olyan világot kialakítani, ahol az emberek és a természet az első, a gazdasági érdekek előtt.
A lehető legjobb világot akarjuk megtervezni és felépíteni.
Együtt meg tudjuk csinálni, és meg is fogjuk!
Félelem nélkül!

Az első szikrák az arab országokban szálltak fel, ahol ezrek vonultak utcára és foglalták el a tereket, emlékeztetve a kormányokat, hol is van az igazi hatalom.
Az izlandiak folytatták, elfoglalva ismét az utcákat, kimondva gondolataikat és döntéseiket a jövőről.
Ez nem sokkal a spanyol események előtt történt, ahol a szomszédságokban, falvakban, városokban is elfoglalták az utcákat.
Most a láng gyorsan terjed a Franciaországon, Görögországon, Portugálián, Olaszországon és Törökországon keresztül, és a békés tüntetők sírásának visszhangja egész Amerikában és Ázsiában hallható, ahol új mozgalmak ütik fel a fejüket mindenhol.
Csak egy globális forradalom képes szembeszállni a globális problémákkal.
Eljött az idő mindenki számára, hogy visszafoglaljuk a nyilvános tereket, hogy vitázzunk egy új jövő felépítéséről.

EZ EGY FELHÍVÁS A VILÁGFORRADALOMRA, OKTÓBER 15-ÉN.
Hívjuk az embereket, hogy békésen foglalják el az utcákat és tereket a gyülekezésre, vitára és reflexióra.
A mi feladatunk visszakövetelni a közéletet, és összekovácsolni azt a világot, amelyben élni szeretnénk.

Foglald el a teret!!! Foglald el az utcákat!!! Világforradalom!

VIDEÓK : http://worldtv.com/worldrevolutionnow/web

# Forradalom a demokráciáért, lapok országok szerint - http://bit.ly/jQDV8e #

AZ ÖSSZEFOGÁS ALAPVETŐ! Csatlakozzatok mindenhonnan a világból:
www.facebook.com/WorldRevolutionNow

A forradalom nem a politikáról, vallásról, filozófiáról szól!.
A tárgya a jövőnk, mennyire vigyázunk a jövőnkre és a bolygónkra.
Kreatív emberekre, videó-készítőkre, zenészekre, írókra, spam-előkre, hackerekre, művészekre, bloggerekre, előadókra számítunk, hogy népszerűsítsék a dátumot, és mindent, ami ezt a napot követően történik majd

Mit tehetsz, hogyan vonódhatsz be?
- Beszélj a szomszédaiddal, barátaiddal, munkatársaiddal
- Küldj leveleket, e-maileket minden kontaktodra
- Használd a Facebookot, Twittert és más közösségi hálózatokat
- Írj fórumokra, blogokra, újságokba
- Terjessz bannereket, szórólapokat
- Készíts videókat, zenéket, verseket, könyveket, képregényeket és szórd szét őket
- Menj ki az utcára, akár megafonnal, hogy halljanak téged
- Használd, terjeszd ezt a dátumot minden eseményedhez, tevékenységedhez kapcsolódóan
- Cseréld ki a fotódat minden netes felületen erre a dátumra

A terjesztésben a legfontosabb, hogy mindenhol ott legyen, küzdd le a szégyent, és ne csak a szokványos helyeken jelentesd meg, hanem keress új és eredeti csatornákat.
Folyamatosan gyűjtjük a reakciókat és információkat minden nyelven és mindenhonnan a világból, amelyek hasznosak lehetnek. Itt:

http://www.facebook.com/event.php?eid=113736602047697


KIÁLTVÁNY

Átlagos emberek vagyunk. Olyanok, mint te.
Emberek, akik felkelnek minden reggel, hogy tanuljanak, dolgozzanak, vagy munkát találjanak. Emberek, akiknek családja és barátai vannak. Emberek, akik keményen dolgoznak azért,
hogy egy jobb jövőt teremtsenek, maguk és embertársaik számára. Némelyikük
reformista, némelyikük konzervatív. Néhányuk hisz a változásban, néhányuk
nem. Néhányunk jól definiált ideológiával rendelkezik, néhányunk
apolitikus, de amiről mindannyian meg vagyunk győződve, és ami miatt fel
vagyunk háborodva, az a politikai, gazdasági és társadalmi környezet,
ami körül vesz minket: a korrupt politikusok, üzletemberek, bankárok
között, tehetetlenségben, szavak nélkül hagyva minket.
Ez a helyzet normálissá vált, a mindennapi szenvedés, remény nélküliség. De
ha összefogunk, képesek vagyunk változtatni. Elérkezett az idő a
változtatásra, egy jobb társadalom építésére.

Ezért erősen javasoljuk a következőket:
Egy haladó szellemű társadalom prioritásainak az egyenlőség, szolidaritás,
kulturális szabadság, fenntarthatóság és fejlődés, jólét és az emberek
boldogsága kell, hogy legyenek.

Ezek elidegeníthetetlen igazságok, amiket fent kell tartanunk a
társadalomban: lakhatáshoz való jog, foglalkoztatás, kultúra, egészség,
oktatás, politikai részvétel, szabad egyéni fejlődés és fogyasztói jogok a
boldog és egészségesen élhető élethez.

A jelenlegi kormányzási és gazdasági rendszer nem foglalkozik ezekkel a
jogokkal és sok szempontból akadályozza az ember egyéni fejlődését.

A demokrácia az embereké (demosz=ember, krátosz=állam), a kormányzat
mindannyiunkból áll. De a legtöbb politikai csoport még meg sem hallgat bennünket.
A politikusoknak el kellene juttatni a hangunkat az intézményekhez, lehetővé téve az
állampolgárok részvételét a politikai döntésekben, azon közvetlen
csatornákon keresztül, amelyek a legnagyobb előnyöket képesek biztosítani
a társadalom legszélesebb körei számára, nem pedig azon munkálkodni, hogy
a mi rovásunkra meggazdagodjanak és előrébb jussanak, figyelmüket
kizárólag a főbb gazdasági erőkre összpontosítva, és azokat a hatalomban
tartva.
A hatalom iránti vágy és annak csupán néhány ember kezében való
felhalmozódása egyenlőtlenséget okoz, feszültséget és igazságtalanságot
teremt, ami erőszakhoz vezet, és azt mi elutasítjuk. Az elavult
természetellenes gazdasági modell egy növekvő spirálban tüzeli a
társadalmi gépezetet, mely felemészti magát, néhányakat meggazdagítva, a
többséget meg nyomorba döntve.
Az összeomlásig.


A jelenlegi rendszer akarata és célja a tőke felhalmozása, figyelmen kívül
hagyva a hatásait és a társadalmi jólétet. Anyagi javak elpazarlása, a
bolygó tönkretétele, munkanélküliség és boldogtalan fogyasztás.


Az állampolgárok a fogaskerekei a gépezetnek, melyet a kisebbség
meggazdagodására terveztek, szükségleteink tekintetbe vétele
nélkül. Névtelenek vagyunk, de nélkülünk semmi sem tudna működni, mert mi
mozgatjuk a világot.

Ha egy társadalomként megtanuljuk nem rábízni jövőnket egy az illúziókat
kergető gazdaságra, ami soha nem forgatja vissza a hasznot a legtöbbünk
számára, fel tudjuk számolni a visszaéléseket, amik miatt mi szenvedünk.

Szükségünk van egy etikai forradalomra. Ahelyett, hogy az ember fölé
helyeznénk a pénzt, vissza kéne állítani a szívességet. Emberek vagyunk nem
termékek. Nem vagyok terméke annak a dolognak amit veszek, amiért veszem,
és akitől veszem.

A fent elhangzottak miatt fel vagyok háborodva.
Azt gondolom, hogy megváltoztathatom.
Hiszem, hogy segíthetek.
Tudom, hogy együtt képesek vagyunk rá. Azt hiszem, tudok segíteni.
Tudom, hogy együtt változtathatunk. 

Szólj hozzá!

Címkék: forradalom béke 15 zeitgeist október

USA 2001 szeptember 11.

2011.09.05. 21:41 Dreamkiller.

Az eggyik leg atfogobb video az amerikai kormany rettenetes "hazaarulasarol"!!!

Szólj hozzá!

Címkék: amerika hazugság wtc haza 11 szeptember

Az Obama-csalás -- Magyar Felirattal

2011.09.05. 20:44 Dreamkiller.

Egy nagyhatású film, mely lerombolja a hazugságot, mely szerint Obama elnök az amerikai emberek érdekeit, és nem a bankokéit szolgálja. Az Obama jelenség pusztán egy átverés, melyet az Új Világrend készített az emberek megvezetésére. Obama eladható személyisége is csak azt a célt szolgálja, hogy az emberek önként, és a lehető legkevesebb zajjal hajtsák a fejüket a bankokrácia rabigájába.

 

Ha nincs felirat, kattints a lejatszon a CC gombra!

 

Szólj hozzá!

Címkék: hazugság báb obama haza barack jogtalan

A penz, ahogy eddig nem gondoltal ra!

2011.09.05. 20:34 Dreamkiller.

Vigyazat, megvaltoztathatja az egesz eleted ez a videó!!!

 

Szólj hozzá!

Címkék: pénz fed illegális imf elnök deviza

120 szoros a kamat a deviza hitelekre.

2011.09.05. 20:29 Dreamkiller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A magyar bankoknak saját svájci frank tőkéjük nincs, nekik is svájci frank kölcsönt kell felvenniük és az általuk felvett kölcsönt adják tovább a lakás devizahiteleseknek.

A London InterBank Offered Rate (LIBOR) a svájci frank kamatát 0.05 %/év -ben állapítja meg.

Magyarországon a bankok a magyar betétesnek a svájci frankban elhelyezett és egy hónapra lekötött lakossági betétére szintén 0.05 %/év kamatot fizetnek.

Tehát teljesen mindegy, hogy a magyar bank a LIBOR-on keresztül szerzett, vagy a magyar betétesek által elhelyezett betéteket adja tovább a svájci frankos deviza hitelt felvevőknek, neki csupán 0.05 %/év a saját maga által beszerzett svájci frankjáért a költsége.

Ha 10 millió forintnak megfelelő svájci frankra számolunk, akkor a banknak a saját 10 millió forintnak megfelelő svájci frankban felvett kölcsönére csupán havi 416 (négyszáztizenhat) forintot kell kiadnia.
A magyar bank viszont a 10 millió forintnak megfelelő svájci frank összegre nem 0.05 %-ot azaz 416.-Ft/hó-ot kér a lakáshitelre svájci frankban felvett hitelfelvevőtől, hanem 6 %-ot, ami 50.000.-Ft/hó-nak felel meg. Ez 120 szor több, mint amennyit a bank saját maga a svájci frank kölcsönért fizet.
A 120 szoros kamat uzsorakamatnak tekinthető-e? A Ptk. 209. §, 209/A § és 237. §(3) alkalmazható-e?

Magyarország saját lakosságának a legértékesebb rétegét semmisíti meg a svájci frank jelenlegi törlesztésének a formája. Azok, akik vállalták a kockázatot és építkeztek, lakást vásároltak a magyar gazdaságot élénkítették. Ha ez a réteg - több százezer családról van szó – megsemmisül, nem lesz, aki vásároljon, befektessen. Ha nincs vásárlás, befektetés megáll a gazdaság egy része.

A kormány kilakoltatási moratóriuma következtében a bankok hatalmas profittól estek el. Egy 10 millió értékű ingatlant a bankok 3- 4 millióért számították be az adósságba és azt is ők határozták meg, hogy ki vehette meg az ingatlanokat.

A következő lépésben a kormánynak arra kell megoldást találni, hogy a 120 szoros kamatot hogyan lehet egy 5 - 10 szeres kamatra csökkentetni, amit (havi 2080 –Ft - 4160.-Ft-ot) már bármelyik devizahiteles ki tud fizetni.

A fenti 120 szoros kamatra vonatkozóan érdemes lenne az 1996. évi LVII. törvény rendelkezéseit alkalmaztatni, mely a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról rendelkezik és amely 2. §-a kimondja, hogy ’’Tilos gazdasági tevékenységet tisztességtelenül - különösen a versenytársak, üzletfelek, valamint a fogyasztók törvényes érdekeit sértő vagy veszélyeztető módon vagy az üzleti tisztesség követelményeibe ütközően - folytatni.’’

Ezt követően a bankoktól – az általuk már felajánlott - tőketörlesztési moratóriumot kell kérni és 1 –2 év elteltével pánik és spekuláció mentesen, a valós helyzetnek megfelelően lehet rendezni a deviza hitelesek ügyeit.

Így nem lenne szükség sem kilakoltatásokra, sem a nagyon sok pénzbe kerülő új könnyűszerkezetű lakások építésére.

Ptk. A szerződési feltételek tisztességtelensége

209. § (1) Tisztességtelen az általános szerződési feltétel, illetve a fogyasztói szerződésben egyedileg meg nem tárgyalt szerződési feltétel, ha a feleknek a szerződésből eredő jogait és kötelezettségeit a jóhiszeműség és tisztesség követelményének megsértésével egyoldalúan és indokolatlanul a szerződési feltétel támasztójával szerződést kötő fél hátrányára állapítja meg.

209/A. § (1) Az általános szerződési feltételként a szerződés részévé váló tisztességtelen kikötést a sérelmet szenvedett fél megtámadhatja.

(2) Fogyasztói szerződésben az általános szerződési feltételként a szerződés részévé váló, továbbá a fogyasztóval szerződő fél által egyoldalúan, előre meghatározott és egyedileg meg nem tárgyalt tisztességtelen kikötés semmis. A semmisségre csak a fogyasztó érdekében lehet hivatkozni.

A semmisség és a megtámadhatóság

234. § (1) A semmis szerződés érvénytelenségére - ha a törvény kivételt nem tesz - bárki határidő nélkül hivatkozhat. A semmisség megállapításához külön eljárásra nincs szükség.

235. § (1) A megtámadható szerződés a megtámadás következtében megkötésének időpontjától kezdődő hatállyal érvénytelenné válik.

(2) Megtámadásra a sérelmet szenvedett fél és az jogosult, akinek a megtámadáshoz törvényes érdeke fűződik.

c) a felek szolgáltatásainak feltűnő aránytalansága vagy tisztességtelen szerződési feltétel [209/A. § (1) bekezdés, 301/A. § (4) bekezdés] esetén a sérelmet szenvedő fél teljesítésekor - részletekben történő teljesítésné

3 komment

Címkék: hazugság bank hitel kamat deviza követelés devizahitel jogtalan károsult ellehetetlenülés hitelkárosultak czirmes szerződéssemmisség

Sorry

2011.09.05. 19:28 Dreamkiller.

Eloszor is egy bocsanatkeressel tartozom, mert elfelejtettem elozo oldalam belepesi adatait igy aztan azt buktam (azigazsag.blog.hu).

Itt fogom folytatni, itt fogom a tovabbiakban feltarni nektek az igazsagot. 

Az "azigazsag.blog.hu" blogom cikkeit beraktam erre az oldalra is, igerem ezentul jobban odafigyelek, es tobb cikket fogok irni!!!

Szólj hozzá!

H1N1 és ami mögötte van!

2011.09.05. 19:01 Dreamkiller.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A média hallgat, az FBI nyomoz
A riporternő azt állítja, hogy döntő bizonyítékokkal rendelkezik arról, miszerint a gyógyszergyárak és a különböző állami szervek elkötelezetten és odaadóan terjesztik a halálos biológiai vírusokat abból a célból, hogy világméretű járványokat robbantsanak ki. Éppen ezért az újságírónő tiltó végzést szeretne a kötelező oltások ellen, mert véleménye szerint a kötelező oltások hatóanyagait szándékosan fertőzik meg élő vírussal.

A gyanú és a feljelentés híre terjedni kezdett az interneten, a meghatározó médiumokban azonban egy betűt sem találunk erről a tényről, bár ennek felkapott és sokat közölt hírré kellett volna válnia. Az sem meglepő, hogy sokan csupán kacsának, pletykának gondolták a hírt, esetleg egyszerűen egy újabb összeesküvés-elméletnek. Az eset azonban az FBI aktáiba is bekerült, és úgy tűnik, Jane Burgermeister biztos a vádjaiban. A média részéről már megszokhattuk ezt a fajta hozzáállást, vagyis a ködösítést. A gyógyszeripar szerepe és befolyása hatalmas a médiára – állítja a saját tapasztalatai alapján is dr. Mercola, az ismert amerikai orvos-szakíró.
Kötelező védőoltás – fenyegetés egészségünk és szabad döntésünk ellen?
Tény, hogy napjainkban valóban lehetséges törvényes úton a kötelező védőoltás elrendelése. Ez ad lehetőséget a különböző magas rangú szervezeteknek arra, hogy embertársaikat akár halálos veszélynek is kitegyék különböző üzleti kapcsolataik és a profit érdekében.

A kötelezően beadandó, mérgezett vakcinák valóban kivédhetetlennek bizonyulnak, ugyanis jelenleg nincs garancia a biztonsággal beadható oltásokra. Ha a szervezetünk nem várt módon reagál az oltóanyagra, szinte reménytelen kártérítési perrel próbálkoznunk.

Nem az a fontos, hogyan vélekedünk Jane Burgermeisterről és vádjairól. A tényleges és sürgető probléma az, hogy szembe kell néznünk a ténnyel: kötelező védőoltást rendelhetnek el az újinfluenza (korábbi nevén: sertésinfluenza) ellen. Egy olyan betegség ellen, amelyről – a WHO és egyéb egészségügyi szervezetek biztatására – ok nélkül sulykolja belénk a híreket a média, holott több mint kétszer nagyobb esélyünk van arra, hogy villám csapjon belénk, mint arra, hogy megfertőződjünk és meghaljunk az újinfluenzában.
Hisztériakeltés, eltúlzott kockázat
Az Egyesült Államok egyik korábbi elnökjelöltje, Ron Paul képviselő (akinek egyébként orvosi végzettsége is van), egy nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy pénzügyi nyereség céljából az újinfluenza inkább hasonlít egy hisztérikus médiacirkuszra, mint halálos világjárványra. Nyilatkozatában emlékezteti az embereket a legutóbbi, 1976-os sertésinfluenza elleni oltási program kimenetelére.

Akkoriban – közvetlenül az influenza miatt – egyetlen ember halt meg, ugyanakkor 25-en haltak bele az életmentő célra kijelölt oltások káros mellékhatásaiba, és több száz ember vált rokkanttá a vakcina okozta Guillain-Barré szindróma miatt. A képviselő szerint – dr. Mercola orvos-szakíró is egyetért vele –, az újinfluenza teljes mértékben jelentéktelen betegségnek tűnik, ha összehasonlítjuk egyéb halálos járványokkal, mint például a tuberkulózissal (tbc) vagy egyéb fertőző betegségekkel. Ha fölmérjük a betegség valódi veszélyességi fokát, nyilvánvalóvá válik, hogy teljesen indokolatlanok a nemzetközi szervezetek intézkedései és az esetleges katonai beavatkozások.

Megfontolva a rendelkezésre álló tényeket és a valós kockázatokat, az influenza elleni jelenlegi reakció több kérdést is felvet. Vajon mi is a valós indíték? Miért is tapasztalható ez a túlzott elővigyázatosság egy olyan betegség ellen, amely többnyire gyenge tüneteket okoz, és a halálozási kockázata is rendkívül alacsony?
Jane Burgermeister úgy gondolja, a kezében van a válasz, és ezt bizonyítani is tudja. A riporternő a nyomozati anyaga alapján állítja, hogy a védőoltás sokkal nagyobb veszélyt hordoz magában, mint maga a vírus.

Természetesen mindenki maga dönt, hogy elfogadja-e az újságírónő állításait, de bármi is az igazság, a kötelező beoltatást kerülnünk kell, ha kicsit is fontosnak tartjuk saját, valamint családunk, barátaink és gyermekeink életét és egészségét.
Baxter, a vírusosztó
Tökéletesen beleillik a képbe, hogy a Baxter International cég megbízást kapott az újinfluenza elleni oltás kifejlesztésére – annak ellenére, hogy éppen vizsgálat zajlik ellene a madárinfluenza vírus terjesztése miatt.

2009 februárjában a Baxter influenza elleni vakcinákat és címkézetlen H5N1 vírust (a madárinfluenza emberekben megjelenő formája) küldött egy osztrák kutatóközpontnak. Mivel csak influenza elleni védőoltást vártak a rakományban, az osztrákok ellenőrzés nélkül továbbküldtek bizonyos mennyiségű – fertőzött – anyagot Csehországba, Szlovéniába és Németországba. Egészen Csehországig nem vették észre a bajt.

A cseh laboratóriumban azonban észlelték, amikor az oltóanyaggal vadászgörényeken végeztek kísérletet. Az állatok, miután beoltották őket, váratlanul elpusztultak. Ekkor fedezték fel a fertőzött oltóanyagot.

Miért maradt mégis következmények nélkül egy ilyen nagy horderejű ügy? Ha ez a mennyiségű élő madárinfluenza vírus és egyéb, szezonális vírusok elérték volna a népességet, annak szörnyű következményei lehettek volna. A H5N1 vírus nem fertőzi meg könnyen az emberi szervezetet, de a szezonális influenza vírusa igen. A mindkét vírusnak kitett emberi szervezet könnyen a kettő kombinációjának hordozójává és a halálos madárinfluenza vírus átadójává válhatott volna.
Halált okozó gyógyszerek
Jane Burgermeister szerint ez az eset a Baxter és más biotechnológiai cégek szándékos akciója volt, hogy a betegséget terjesztve nyereséghez juthassanak. Az osztrák egészségügyi miniszter megerősítette, hogy eljárás indult a Baxter ellen, valamint az osztrák hatóságok is vizsgálják az ügyet. De nem csak a Baxter az egyetlen vétkes.

2008-ban több mint 80 ember meghalt, több száz pedig megbetegedett fertőzött heparintól (vérhígító gyógyszer). 2001-ben több mint 50 dialízises beteg halt meg a Baxter hibás berendezései miatt. A Baxter egyik leányvállalatát nemrég 2 millió dollárra büntette a bíróság az intravénás gyógyszerek árának szándékos, mesterséges emeléséért. A Baxter hihetetlen hanyagsága, a potenciálisan veszélyes, esetleg halált okozó gyógyszerekkel való kereskedése tehát már önmagában elegendő indok lenne arra, hogy ne kerülhessenek be az újinfluenza elleni oltást kifejlesztők piaci versenyébe.

Az eddigi ismeretek alapján kijelenthető, a Baxter International nem alkalmas arra, hogy vakon rábízzuk önmagunkat, az egészségünket és a pénzünket.
A vád súlyos, de még nem bizonyított
Burgermeister nyomozati anyaga és az FBI dokumentumai alapján arra lehet következtetni, hogy „egy nemzetközi bűnszövetkezet szándékos népirtást próbál végrehajtani az Egyesült Államok népessége ellen egy mesterségesen generált (genetikai) influenzajárvány és kötelező védőoltási program révén. Ezekkel tömeges haláleseteket és az emberi szervezetben bekövetkező maradandó károsodásokat okozhatnak.” A bűnszövetkezetnek állítólag a WHO-nál, az ENSZ-ben és egyes gyógyszergyáraknál (Baxter, Novartis) is megvannak az emberei, és tőkefedezetet nyújt a különböző mesterséges vírusok fejlesztésére, előállítására és terjesztésére. Ezzel teszik indokolttá a tömeges védőoltások bevezetését, amelyeket biológia fegyverként alkalmaznának.

Akár igaz, akár nem, hogy a tömeges védőoltások szorgalmazása valójában a népesség ritkítását szolgálja, kétség sem fér ahhoz, hogy az újinfluenza elleni oltás határait a gyógyszergyárak és más kapcsolódó szervezetek pénztárcája szabja meg.
Csak a halottak nem tartoznak a célcsoportba…
Június 13-án a WHO az újinfluenzát megállíthatatlan világjárványnak minősítette. Felszólította a tagállamait (194 országot) az oltóanyagok raktározására. Egy pénzügyi elemző szerint a Tamiflu (a szezonális influenza elleni gyógyszer) eladásából származó bevétel a közeljövőben 388 millió dollár körül alakulhat, az újinfluenza elleni oltóanyagokból származó bevételek pedig valószínűleg több milliárd dollárra rúgnak majd. A CNN jelentése szerint csupán az Egyesült Államok kereslete 600 millió adagot jelentene az újinfluenza elleni vakcinából, tehát minden amerikaira 2 adag jutna. Ez jócskán meghaladja a szezonális influenza elleni vakcinák számát, ami összesen 115 millió adag.

A Szakértők Stratégiai Tanácsadó Csoportja (ez a WHO legmagasabb rangú tanácsadó szervezete, amely védőoltásokkal is foglalkozik) az újinfluenza ellen legfőképpen a következő célcsoportok beoltását javasolja:

* egészségügyi dolgozók
* várandós nők
* 6 hónapnál idősebb, krónikus betegségben szenvedő gyermekek
* krónikus megbetegedésben szenvedő felnőttek (pl. asztma, krónikus elhízás, légzőszervi panaszok)
* 15-49 év közötti egészséges felnőttek
* egészséges gyermekek
* idősek

Ezután jogos a kérdés: a halottakon kívül kimaradt-e valaki a felsorolásból?
Mit tehetünk, ha hiszünk a hírnek?
A félelem, a pánik és a heves érzelmi reakciók nem segítenek rajtunk ebben a kihívásokkal teli időszakban még akkor sem, ha a kormány és az érdeküket szolgáló szervezetek, valamint a média ilyen reakciókat próbálnak kicsikarni belőlünk. Józan eszünk és megfontolt döntéseink sokkal jobban szolgálják a saját és a családunk érdekeit. Ezt kellene az eszünkbe vésni ahelyett, hogy bedőlünk a sajtó által megállás nélkül szajkózott szenzációknak. Emellett nem szabad elfelednünk, hogy bármilyen influenza megelőzhető – védőoltás nélkül is – az életvitelünkben végrehajtott megfelelő változtatásokkal, az egészségünkre, a környezetünkre fordított nagyobb figyelemmel.

(Forrás: Infowars, June 25, 2009; WakeNews [innen letölthetők Burgermeister dokumentumai]; Journalist Accuses WHO of Plan to Commit Mass Murder; angolból fordította: Hunyadi Edit) 

Szólj hozzá!

Eltitkolt orvosság: az ezüstkolloid!

2011.09.05. 18:59 Dreamkiller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ezüstkolloiddal rengeteg betegséget lehet gyógyítani. Baktériumölő hatása nagyobb, mint bármely antibiotikumnak. De miért nem ismeri senki?

-----

Mi az az ezüstkolloid?

Az ezüstkolloid egy vöröses, vagy átlátszó színű folyadék (ionizált vízbe ezüst részecskéket - kolloidokat - keverenek). Baktérium-, vírus- illetve mikroba ölő hatása nagyon nagy: a legtöbb antibiotikum féltucatnyi organizmust pusztít el, az ezüstkolloid azonban képes akár 650-et is. Az ezüst egy kristályos szerkezetű anyag, melyet jellemzően az emberi szervezet csak ilyen apró részecskékre bontva, tehát kolloid formában képes felhasználni.

-----

Hogyan hat?

A vírusokban, baktériumokban, gombákban és parazitákban különböző enzimek segítik a kórokozók anyagcseréjét. Az ezüstkolloid ezeket az enzimeket gátolja, így okozva a korokozó pusztulását. Ehhez nagyjából hat prcre van szüksége.

-----

Mire jó?

Használható a testfelszínen, külsőleg, belsőleg, gombás fertőzések, ekcéma és még nagyon sok más fertőzés kezelésére. Egyes kutatók szerint második immunrendszerünket biztosíthatná, ezáltal megvédene a legtöbb kórokozóval szemben. Több amerikai példa szolgál pozitív eredményekkel például az AIDS, a herpesz, a gombásodás, a candida, a szifilisz esetében, sőt bizonyos esetekben a rák leküzdésében is hatásos lehet.

Külsőleg milyen betegségekre használható?

Pattanások, ótvar, skarlát Sok esetben a bőrrák kezelésében is nagyon hatékony Szemgyulladás, fülgyulladás, szájfertőzések Égés, fagyás, napégés Szemölcsök, herpesz

Belsőleg milyen betegségekre használható?

Szénanátha, allergia Tüdőgyulladás, megfázás, influenza Staphylococcusos és streptococcusos fertőzések Légzőszervi, orrüregi megbetegedések Vérpanaszok, leukémia, agyhártyagyulladás Gyomorfekély Lyme-kór, szifilisz Cukorbetegség Több esetben a HIV-vírussal szemben is hatékonynak bizonyult

Milyen egyéb területeken lehet alkalmazni?

Horzsolásra, Nyílt sebre, Ekcémára, Szúnyogcsípésre,

Illetve bármilyen gombás fertőzés esetén (körömágyi gomba, lábgomba, hüvelygomba)

-----

Ha ennyire jó, akkor miért nem tudnak róla a betegek?

Ennek oka, hogy senki nem szabadalmaztatta, és valószínű soha nem is fogja. Miért?

Egyik intézet sem szeretne előállni azzal, hogy új ellenszert talált a rák vagy az AIDS ellen. Ha ezt megtennék, akkor új hatóanyagnak kellene nevezni, ez pedig ahhoz vezetne, hogy bevonnának minden ezüstkolloidot tartalmazó szert azzal, hogy mint minden új hatóanyagnak, ennek is be kell vizsgálni hatásait. Ez pedig minden 1938 előtt is használt gyógyszer - melyek törvény szerint jelenleg megengedett minősítésűek - újraminősítéséhez vezetne. Arról nem is beszélve, hogy ez a bevizsgálás ki tudja meddig tartana, lehet, hogy évekig nem jutnánk hozzá az ezüstkolloidhoz.

Az is közre játszik a szabadalmaztatás elmaradásában, hogy egyetlen kutatóintézetnek vagy gyógyszergyártó cégnek sem éri meg egy olyan „gyógyszer” kiadásának költségeit magára vállalnia, mely egyszerűen beszerezhető feltételek mellett otthon is előállíthatóak. Ha nem akarsz pepecselni, akkor nézd ismerkedj meg az Ezüstcseppekkel.

A másik fő oka a szer rejtegetésének az, hogy egyetlen gyógyszeripari cég sem szeretne csődbe menni. Képzeld csak el, hogy egy hatékony rák, vagy AIDS ellenes, vagy bármilyen vírusölő gyógyszer milyen profitoktól fosztaná meg a jelenlegi gyógyszergyártókat. Természeten az ezüstkolloid hatásának kutatása nem tart még itt, de ki tudja megfelelő körülmények között milyen készítményeket lehetne belőle létrehozni. Miért nem kapsz elég felvilágosítást a legtöbb tájékoztatóból? Egyes cégek többször nekifutottak, hogy elérjék az ezüstkolloid betiltását, de szerencsére nem arattak teljes sikert. Azt azonban sikerült elérniük, 1999-ben az Egyesült Államok legnagyobb gyógyszerügyi hatósága közzétette azt a nyilatkozatot, miszerint az ezüsttartalmú készítmények nem egészségesek, sőt nagyobb mennyiség esetén használatuk nem biztonságos.

Mára annyiban változott a helyzet, hogy bár még mindig senki nem bizonyította laboratóriumi körülmények között az ezüstkolloid hatását, mégis egyre többen használják sikerrel. Azt azonban ne felejtsd el, hogy a sok jó tapasztalat mellet néha rosszat is hallani lehet. Ha használnád az ezüstkolloidot, nem árt, ha előtte egyeztetsz háziorvosoddal.

Az ezüstkolloid AIDS ellenes hatásáról még több információt a hivpozitiv.hu alapítvány és shivamantra oldalán találhatsz! 

Szólj hozzá!