Dreamkiller

politika, igazsag, deviza, hitel, átverések, csalás.

FONTOS!

Ha van velemenyed, vagy egy cikked, amit latni szeretnel az oldalon, azt ide kuld: dreamkiller01@rocketmail.com Az oldal es annak szerzoi elitelnek minden eroszakra buzdito, rasszista, kirekeszto tevekenyseget. Ilyen jellegu kommentek irasa, vagy ilyen jellegu oldalak linkjeinek az oldalon valo elhelyezese szigoruan TILOS!

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Címkék

11 (1) 15 (1) alexa (1) amerika (2) anglia (1) báb (1) bank (5) barack (1) béke (1) czirmes (2) deviza (5) devizahitel (5) ellehetetlenülés (3) elnök (2) európa (1) fed (2) for (1) forradalom (2) haza (2) hazugság (4) hitel (4) hitelkárosultak (2) illegális (4) imf (1) jogtalan (5) jorge (1) kamat (1) károsult (3) követelés (2) köztársaság (1) levél (1) london (1) magyarország (1) narvaez (1) new (1) obama (1) október (1) parlament (1) pénz (1) per (2) street (1) szakszervezet (1) szeptember (1) szerződéssemmisség (3) tüntetés (1) uzsora (4) v (1) vendetta (1) wall (1) wtc (2) york (1) zeitgeist (1) Címkefelhő

Jó üzlet a kormányoknak a rákban meghalt dohányos?

2011.09.05. 18:48 Dreamkiller.

 

 

 

 

 

 

 

 

A cseh költségvetés 1999-ben 147 millió dollárt nyert az elhunyt dohányosokon!

Az állami költségvetés jól jár a dohányosok korai halálával - hüvelyezhető ki a Philip Morris dohánygyár megbízásából készített jelentésből, amely óriási felháborodást keltett a militáns dohányzásellenes aktivisták körében. Az Arthur D. Little International a cseh kormány számára írt elemzésben azt mutatta ki, hogy az ország költségvetése 1999-ben 147 millió dollárt nyert azon, hogy az időnek előtte meghalt dohányosoknak nincs többé szükségük egészségbiztosításra és öregkori ellátásra.

-----

A költség-haszon elemzés sémájára készült anyag mérlegeli a pluszbevételeket, illetve a kieső jövedelemadó, valamint a halált megelőző kezelés miatti költségeket, így hozza ki a 147 millió dolláros pozitív szaldót. A "bevételi" oldalon az elmaradt egészségügyi költségek és az öregkori ellátás mellett természetesen szerepel a dohánytermékekből származó adóbevétel.

-----

Vitáztak a cseh kormánnyal

Az anyagot a Philip Morris azért rendelte meg, mert a cseh kormány azt állította, hogy a dohányzás miatti egészségügyi kiadások lassítják az ország gazdaságának fejlődését - írja a CNN.

Amióta magánszemélyek több milliárd dolláros kártérítési pereket nyertek dohánygyártók ellen, a kormányok előszeretettel operálnak a csehekéhez hasonló érvekkel. A BBC emlékeztet arra, hogy egyes kormányok pert is indítottak ilyen alapon.

-----

A nyereséges költségvetés titka: cigizzenek a bölcsisek is?

Matthew Myers, a Campaign for Tobacco Free Kids elnöke "báránybőrbe bújt farkasnak" nevezte a Philip Morrist, amely Amerikában futó reklámkampányában pozitív képet igyekszik sugározni magáról. "Nem azt próbáltuk sugalmazni, hogy a dohányzás szociális következményei a társadalom javára lennének" - szögezte le Robert Kaplan, az óriáscég kommunikációs igazgatója. A Philip Morris az üggyel kapcsolatban egyébként úgy érvel, hogy itt egy tisztán közgazdasági jellegű, egyetlen konkrét felvetést - nevezetesen, hogy a cseh gazdaságnak tényleg veszteséget okoz-e a dohányzás - vizsgáló elemzésről van szó, amely ráadásul kizárólag az 1999-es évvel foglalkozik. A vállalat ezzel együtt közölte, hogy "mélyen sajnálja", ha úgy tűnne, a jelentés a cigarettázás pozitív gazdasági hatásait propagálná.

-----

Félelmetes logika

Még ha igaz is lenne, hogy a fiatalon meghalt dohányosokon pénzt kereshet egy ország gazdasága, félelmetes lenne erre a logikára alapozni - vélekedett Patti Lynn, az Infact nevű szervezet egyik vezetője. Az aktivisták tartalmilag annyiban támadják a jelentést, hogy az úgy számol: ha nem lehetne többé cigarettát kapni, a fogyasztók az arra szánt pénzből nem vásárolnának más cikkeket.

-----

Minden idők legnagyobb kártérítése

Emlékezetes, hogy egy Los Angeles-i bíróság a múlt hónapban ítélt meg 3 milliárd dollárt egy gyógyíthatatlan rákbetegnek, aki azt állította, hogy a cég nem figyelmeztette megfelelően a cigarettázás veszélyeire.

-----

Ki a cinikusabb: a dohánygyár vagy az adót besöprő kormány?

Elfogulatlanabb elemzők arra emlékeztetnek, hogy azok a kormányok sem próbálták soha betiltatni a cigarettaárusítást, amelyek egyébként azt állítják, hogy a gyógyítás költségei messze meghaladják a dohánytermékekből származó adóbevételeket.

Forrás: Szily Lászéó (http://index.hu) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dreamkiller.blog.hu/api/trackback/id/tr383204704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása