Dreamkiller

politika, igazsag, deviza, hitel, átverések, csalás.

FONTOS!

Ha van velemenyed, vagy egy cikked, amit latni szeretnel az oldalon, azt ide kuld: dreamkiller01@rocketmail.com Az oldal es annak szerzoi elitelnek minden eroszakra buzdito, rasszista, kirekeszto tevekenyseget. Ilyen jellegu kommentek irasa, vagy ilyen jellegu oldalak linkjeinek az oldalon valo elhelyezese szigoruan TILOS!

Ajánlott oldalak

Friss topikok

Címkék

11 (1) 15 (1) alexa (1) amerika (2) anglia (1) báb (1) bank (5) barack (1) béke (1) czirmes (2) deviza (5) devizahitel (5) ellehetetlenülés (3) elnök (2) európa (1) fed (2) for (1) forradalom (2) haza (2) hazugság (4) hitel (4) hitelkárosultak (2) illegális (4) imf (1) jogtalan (5) jorge (1) kamat (1) károsult (3) követelés (2) köztársaság (1) levél (1) london (1) magyarország (1) narvaez (1) new (1) obama (1) október (1) parlament (1) pénz (1) per (2) street (1) szakszervezet (1) szeptember (1) szerződéssemmisség (3) tüntetés (1) uzsora (4) v (1) vendetta (1) wall (1) wtc (2) york (1) zeitgeist (1) Címkefelhő

Az afro-amerikaiak egy része szerint az AIDS-vírust ellenük alkották

2011.09.05. 18:29 Dreamkiller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az amerikai feketék jelentős része hisz abban az összeesküvés-elméletben, hogy a kormány tudósai teremtették meg az AIDS-betegséget az afro-amerikaiak kiirtására.


A Rand Corporation és az Oregoni Állami Egyetem közös tanulmánya szerint az afro-amerikaiak 15 százaléka véli úgy, hogy az AIDS ellenük irányul és a népirtás egyik formája. Ez a hiedelem érezhetően hátráltatja az arra irányuló erőfeszítéseket, hogy feltartóztassák a halálos járvány terjedését az afro-amerikaiak soraiban. A tanulmányt a The Washington Post ismertette keddi számában. A feketék az Egyesült Államok népességének 13 százalékát teszik ki, ugyanakkor közülük kerül ki az új HIV-eseteknek a fele. A Járványügyi Megelőzési Központ adatai szerint 2003-ban a nők között az új HIV-esetek 73 százaléka, a férfiak között pedig 40 százaléka volt az afro-amerikai. A 18-24 év közötti korcsoportban a feketék aránya csaknem 80 százalék, a meleg férfiak között pedig 30 százalék volt. Több mint 20 évvel azután, hogy az AIDS megjelent az Egyesült Államokban a fekete amerikaiaknak csaknem a fele véli úgy, hogy az AIDS vírusát (HIV) mesterségesen állították elő. A megkérdezettek több mint egynegyede vélte úgy, hogy az AIDS vírusa a kormány laboratóriumaiból került ki, 12 százalék pedig egyenesen a CIA-t (Központi Hírszerző Ügynökség) gyanúsította a vírust létrehozásával és terjesztésével. A megkérdezettek több mint fele, 53,4 százaléka szerint van gyógyír az AIDS-re, de azt elzárják a szegényektől. Valamivel kevesebben (44,százalék) úgy vélekednek, hogy a kormány kísérleti nyulaiként szolgálnak azok, akik gyógyszert szednek az AIDS-re. Az 500 afrikai-amerikai megkérdezésén alapuló tanulmány a Journal of Acquired Immune Deficiency Syndromes február 1-i számában jelenik meg. Naim Akbar, a Floridai Állami Egyetem pszichológus professzora a lapnak úgy értékelte, hogy a hiedelmek a rabszolgaság 300 évének és az azt követő diszkrimináció 100 évének a valóságában gyökereznek. A kutató emlékeztetett a szövetségi kormány Tuskegee városában 1932-72 között folytatott kísérletére: tudósok elhitették fekete pácienseikkel, hogy szifilisszel gyógyítják őket, valójában azonban nem kezelték őket, hogy megfigyelhessék a betegség lefolyását. A tuskegee-i történet igaz, de 40 éve történt. Az összeesküvés-elméletek, nagyvárosi mítoszok és álhírek ugyanakkor rombolják a személyes felelősség érzetét, aminek következtében kevesebben tartják például fontosnak, hogy óvszert vagy tiszta injekciós tűt használjanak – hangsúlyozta a lapnak Phill Wilson, a Los Angeles-i Black AIDS Institute igazgatója. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dreamkiller.blog.hu/api/trackback/id/tr673204665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása